Pripraviť si levanduľový cukor je naozaj extrémne jednoduché. Dokážu to aj ľudia, ktorí považujú zaliatie čaju horúcou vodou za vrchol svojho kulinárskeho umenia. Prečo by ste si mali levanduľový cukor pripraviť? Levanduľa sa so svojou nezameniteľnou arómou považuje za liečivú rastlinu. V aromaterapii sa využíva na zníženie hladiny stresu, liečenie depresie, nespavosti a predstavte si, že aj na popáleniny. Prečo teda levanduľovú vôňu nevyužiť aj pri pečení? Levanduľový cukor môžete používať namiesto obyčajného cukru, do dezertov, alebo ním môžete jemne posypať misku čerstvého ovocia. Čo teda budete na levanduľový cukor potrebovať?
Zdroj: motherearthliving.com |
Zdroj: backyarddiva.ca |
Ingrediencie:
- 1 kg kryštálového cukru
- 2 (alebo viac) polievkové lyžice sušených levanduľových kvetov
- sklenené uzatvárateľné dózičky na uskladnenie
Vo väčšej miske zmiešajte sušené kvety levandule spolu s cukrom a presypte zmes do dózičiek. Alebo môžete vytvoriť vrstvený levanduľový cukor tak, že do dóz budete na striedačku opakovane sypať najskôr cukor a potom levanduľu. Skrátka, fantázii sa medze nekladú. Levanduľový cukor krásne vonia a je podľa mňa aj mimoriadne rozkošným a nápaditým darčekom, ktorý môžete podarovať svojím kamarátkam.